Translate

FŐOLDAL

UBUD TÚRA


Ma UBUD és környékét indulunk felfedezni.

A sziget művészeti és kultúrális központjaként ismert Ubud lakossága közel 30.000 fő.  Az esőerdő és a rizsföldek között elterülő városban rengeteg festményt, kézműves árut, ruhát és mindenféle szuvenírt találunk, ugyanakkor nagy szerepet játszik a zene és a tánc is. Természetesen rengeteg szállás, étterem, bár, és masszázsszalon is található itt.
A központ szinte mindig nyüzsög, de a város szélén igazi dzsungel hangulat uralkodik. 

Ubud királyi palota
Az ubudi királyi palota, amely hivatalosan Puri Saren Agung, egy történelmi épületkomplexum. 

A palota az Ubud királyi család hivatalos rezidenciája volt. A Tjokorda Putu Kandel késői uralkodása alatt építették (1800-1823). Megcsodálhatjuk a balinéz építészetet. Elefántbarlang (Goa Gajah)

Goa Gajah (ejtsd: goá gádzsá) annyit jelent, elefántbarlang. 

Az 1923-ban felfedezett, sziklába vájt szentély nevének eredetére több elmélet is született.

Az egyik szerint a közelben folyó Sungai Petanu eredeti neve Elefánt-folyó volt, s erről nevezték el a barlangtemplomot is.

A másik, hogy a templom bejáratát keretező dombormű a felfedezők szemében méretes elefántfejnek látszott, de az sem kizárt, hogy a szentélyben elhelyezett Ganésha-szobor volt a névadó. 
FafaragásokMegcsodálhatjuk a balinéz művészet leggyönyörűbb alkotásait, a fa-és kőfaragásokat.
Tegenungan vízesés


A Tegenungan vízesés Ubudtól kb. 5 km-re található. Az eddig rejtett vízesésből nemrég a turisták egyik kedvence lett. Akinek kedve van, le is sétálhat és közvetlenül is érezheti az arcába csapódó vízcseppecskék frissítő erejét. De a kilátóról is csodás képet készíthetünk, és oldalt akár le is ülhetünk egy friss kókuszlére vagy egy dzsúzra. 

 

A programok végeztével visszaindulunk a szállásra.
©️ Copyright 2022 Balimagyaroknak.com -Minden jog fenntartva