Translate

FŐOLDAL

KINTAMANI TÚRAKINTAMANI ÉS BATUR TÓKészüljön fel, mert ma érdekes, csodás helyekre fog eljutni, ahol beleláthat a kultúrába, az itteni életbe, és a természet lenyűgöző szépségeibe. 

A következő helyekre látogatunk el ma, az alábbi dolgokat nézheti meg:Barong és keris táncTúránk első programja a Barong tánc. 
Az előadás hossza 1 óra.

A Barong az egyik legismertebb tánc Balin.
A tánc egy történetet mesél el a jó és a rossz küzdelméről. Ez a tánc a klasszikus példája annak, ahogy a balinéz színészek előadják az ősi mítoszokat keverve a történelemmel. Emellett a balinézek hitük szerint sokkal ellenállóbbak a gonosz erőkkel szemben, ha az imáik mellett afféle rosszűző szertartásokat is végeznek. Ilyen jellegű játék a Barong tánc is.Celuk falu - ezüstművesek és termékeikTanúi lehetünk a kézművességnek, ahogy a Pande nemzetség kovácsai préselik, vagdossák, hajlítják és forrasztják a nemesfémet. A fényezés után láthatjuk az ezüst igazi szépségét.


Batikolás Batu Bulan faluban
Batuan falut batikus falunak is nevezik, mert az itt élők több mint 60%-a anyagszövéssel és batikos festéssel foglalkozik. Itt végignézhetjük hogyan is készül egy batikos anyag. Kintamani vulkán és Batur tóAz 1717 méter magas  Batur hegy Kintamani térségén belül fekszik, és 1800 óta 24-szer tört ki, de napjainkban már nem aktív. A Batur tó Bali legnagyobb tava, amely vízforrásként szolgál az itt élő földművelőknek, és általában a szigeten élőknek is. Kintamani terüléten több szállodát és éttermet is építettek. Az elbűvölő kilátás miatt híres túristalátványossággá vált, amely hűvös környezettel várja az idelátogatókat. Itt akár büfés ebéd mellett is élvezhetjük a hűs hegyi szellőt és a csodálatos kilátást. Kávé- és fűszerültetvény ingyenes kóstolással


"Luwak" azaz a cibetmacska


A Luwak kávé a világ egyik legegzotikusabb kávéja, amelyet a cibetmacska, vagy ahogy az indonézek hívják, a „Luwak” állít elő. Ez a macskának egyáltalán nem tűnő állatka a kávécserjéken él, és az egyik kedvenc eledele a piros, érett kávébab, és csakis a legfinomabb szemeket választja ki. A kávébab a kis emlős gyomrában kémiai folyamatokon megy keresztül, áthalad a bélrendszerén, majd az állat kiüríti. Ezután az értékes kávészemeket összegyűjtik, megmossák, pörkölik és őrlik, csakúgy, mint minden más kávéfajtát. A kávé mellett számos teafajtát és kakaóitalt is megkóstolhatunk.

Tegalallang RizsteraszA Tegalallang Rizsterasz egyike a napról napra egyre kedveltebbé váló riszteraszoknak. A rizsteraszt nagyon gyönyörűen tervezték, a hegyeken lépcsőzetesen fekszik. Élvezze a völgy festői kilátását az azt körülvevő pálmafákkal! A Tegalalang rizsterasz mára már túrista ikonná vált Ubudban, Balin, amelyet naponta többen is felkeresnek.
Tirta Empul / Tampak Siring / a szent vizű templom
A legenda szerint az örök élet vizének forrását Indra isten fakasztotta a földből, a balinézek pedig hálából egy templomot építettek aköré. Évente egyszer itt mossák meg azt a követ, amelynek felirata a forrás i.sz. 962-es felfedezéséről tanúskodik. 
Itt akár meg is mártózhat az örök szépségre, a lelki-testi megtisztulásra vágyó látogató. 
A kirándulás végén visszatérünk a szállásra.
©️ Copyright 2022 Balimagyaroknak.com -Minden jog fenntartva