Translate

FŐOLDAL

Uluwatu és Nusa Dua túra


jimbaran2Ma Nusa Dua környékén kezdődik a kirándulásunk. Nyugodtan hozhat magával fürdőruhát, törölközőt, váltásruhát, mert még az is lehet, hogy kedvet kap egy kis úszáshoz az egyik tengerparton.


“Tanjung Benoa tengerpartTanjung Benoa Bali dél-keleti részén helyezkedik el. Ez a hely egy túrista célpont a tengerpart és a vizísportok kedvelői számára. Itt lehetősége nyílik különféle játékok kipróbálására is, úgy mint a banán (banana boat), a fánk (donout boat), víz alatti séta (seawalker), jetsky, parasailing, snorkling, scuba diving (bizonyítvány nem rendelkezők is merülhetnek), és még sok más. Tanjung Benoa Bali legjobb helye a vizísportokra.
“Teknősök szigete” A Teknősök szigetére is ellátogathat, ami gyakorlatilag egy teknős rezervátum, a pici teknőcöktől az öregekig találkozhat velük. Sok más állattal is lehet fényképezkedni!
A gyerekek egyik kedvenc helye!

A program feláras! 

“Padang-Padang Tengerpart”  A Padang – Padang Beach egy szörfösök körében jól ismert tengerpart Bali szigetén, nagyszerű hullámokkal és fehér homokos parttal. Itt felfedezheti a nagy és kihívást jelentő hullámokat. Ha Ön tapasztalt szörfös, akkor ez a tökéletes hely arra, hogy nyaralása alatt élvezze a szörfözés kalandját.  Itt is csodálatos a naplemente.


“Uluwatu Templom" (Majom templom)
A   Pura Luhur UluwatuPecatu faluban helyezkedik el, a sziget dél-nyugati csücskén. A meredek sziklák miatt a hinduk a „Mennyek  Templomának” is hívják. Ezt a templomot a 11.században eredetileg egy Kuturan nevű szent pap dicsőítésére használták. Ő híres tanításokat adott át a követőinek. Az őt követő szent pap, Dang Hyang Nirartha az 1550-es években érkezett Balira. A templomon kívül itt látható a híres hagyományos előadás, a Kecak és a tűz tánc is.
 “Kecsak és tűz tánc

A Kecak (kecsák) egy balinéz tánc és zene, amelyet az 1930-as években alakítottak ki. Elsősorban férfiak adják elő, azonban 2006 óta már létezik néhány női kecak csoport is. A táncosok kockás kendőt viselnek derekukon, és felemelt kézzel egy folyamatos “kecsak-csak-csak” ritmusra dülöngélnek. A táncosok száma elérheti a 150et is. A Kecak tánc a Ramayana hindu eposz egy történetét meséli el: Ráma herceget –a trónörököst– száműzetésre ítélik feleségével Sitával, és fivérével Laksamanával. Rahwana, a démonok gonosz királya Sita után vágyakozik, és elhatározza, hogy elrabolja őt. Arany őzikévé változik, és elcsalja Rámát és annak fivérét Sita mellől. Így Sitát sikerül elrabolnia, majd a palotájába hurcolja. Ráma elindul, hogy megmentse Sitát a gonosztól. Útközben találkozik egy majom hadsereggel, akik elkísérik és segítenek neki a gonosz elleni harcban. A történet „happy end”-del végződik, mert a gonosz Rahwanát végül elpusztítják, így Sita megmenekül.

Az egésznapos út után, hazafelé indulva megállhatunk még egy csodás helyen, ahol kellemesen ellazulva leülhet a tengerparton és élvezheti a tenger gyümölcsei vacsorát. Holdfény, gyertyafény, homokos tengerpart, finom ételek, romantikus este pároknak illetve családoknak. 


“Jimbaran Tengerpart (gyertyafényes vacsora)


 A „Jimbaran part” az egyik legszebb tengerpart Balin, amely csodálatos naplementékről híres. Ugyanakkor itt megkóstolhatja a balinéz ételeket, amelyeket friss tengeri halakból, rákokból, garnélarákokból, stb. készítenek.
Egy mozgalmas nap után most itt az idő, hogy ellazuljon és élvezze a grillen sült finomságokból készült vacsorát, a holdfényt, a gyertyafényt, és nem utolsó sorban Jimbaran part gyönyörű látványát. Akár sétálhat is egyet a homokos parton vacsora előtt vagy után.

A vacsora feláras! A menüről és az aktuális árakról érdeklődjön a balimagyaroknak@gmail.com címen.Az utolsó program után visszaindulunk a szállásra.
©️ Copyright 2022 Balimagyaroknak.com -Minden jog fenntartva