Translate

FŐOLDAL

Tanah Lot és Bedugul túra

Ma egy olyan helyre is ellátogatunk, amelyet úgy hívnak Bedugul. 
No, semmi köze a magyar „bedugul” szóhoz!  ☺️

A mai túránkon a következő helyeket nézzük meg: “Tanah Lot Templom


A „Tanah Lot körülbelül azt jelenti „a tengerből kiálló föld”. Ez a név nagyon találó, mivel itt több a vízből kiemelkedő szikla is látható. A szikla tetején egy templom áll, amely az egyik kedvenc hellyé vált az idelátogatók körében, különösen a csodálatos naplementekor. Tanah Lot érdekes történelemmel rendelkezik. „Tanah Lot” Bali egyik legvonzóbb helyszíne. Itt két templom is található hatalmas sziklák tetején. 


Az egyik egy tengerbe nyúló szikla tetején áll, amely a tengert védő istenek dicsőítésének helyszíne, a másik egy meredek szikla tetején—hasonlóan az Uluwatu Templomhoz.


“Pods CsokoládégyárÚtközben megállunk egy csokoládégyárban, ahol szemtanúi lehetünk annak, hogyan is készítik a kakaóbabból a csokoládét. A legjobb része a látogatásnak, hogy ingyen kóstolhatunk különféle ízű csokoládét: a csípős csilistől kezdve a tengersós csokin át tágas a választék. Kedvünkre vásárolhatunk abból a csokiból, ami a legjobban ízlett.
 


“Candi Kuning/ Mertasari Hagyományos Piac


fruits
Candi Kuning is a legészakibb falu Baturitiben, Tabanan körzetben. Ezt a templomot földművelők házai veszik körül, mert a Beratan tó vize a rizstermelő földművesek vízforrása. A hűvös időjárás ennek a lenyűgöző látványú tónak az egyik kellemes oldala, míg a piacon élvezheti az agrárkultúra termékeit, gyümölcsöket kóstolhat és vásárolhat, fűszereket és a helyi kézművesek munkáit.“Ulun Danu Templom & Bratan

Az Ulun Danu Beratan Templom nevét a Beratan tóról kapta, ahol építették. A „danau” indonéz szó jelentése „tó”.  A Beratan tó neve elválaszthatatlan a Beratan hegytől, amely a termékenység és jólét istenét képviseli, aki a jólétet biztosítja az életben és a közösségben. Az „Ulun” név a Hulu szóból származik, amely azt jelenti fő vagy erő és ebben az esetben, az Ulun Danu Beratan esetében a Beratan tó erejét jelenti, ami Danu istenségtől ered.


 “Jatiluwih rizsterasz
„Jatiluwih
tulajdonképpen egy turista falu a Batukaru hegy lábánál, amely gyönyörű panorámával és teraszos rizsföldekkel rendelkezik. A levegő itt általában hűvös, mert átlagosan 700 méteres tengerszint feletti magasságban fekszik. 2000 óta turisztikai célponttá vált, és az ide látogatók élvezhetik a friss levegőt, amely ezen a környéken egész nap 20 fok körül van. A több mint 19.500 hektáron fekvő rizsföldeket 2012-ben a UNESCO a kultúrális világörökség részévé nyilvánította.        


A program végeztével visszaindulunk a szállásra.


©️ Copyright 2024 Balimagyaroknak.com -Minden jog fenntartva.