FŐOLDAL

Tanah Lot és Bedugul túra

Ma egy olyan helyre látogatunk el, melyet úgy hívnak Bedugul. 
No, semmi köze a magyar „bedugul” szóhoz!  :))

A mai túránkon a következő helyeket nézzük meg:

 “Tanah Lot Templom


tlot
A „Tanah Lot körülbelül azt jelenti „a tengerből kiálló föld”. Ez a név nagyon találó, mivel itt több a vízből kiemelkedő szikla is látható. A szikla tetején egy templom áll, amely az egyik kedvenc hellyé vált az idelátogatók körében, különösen a csodálatos naplementekor. Tanah Lot érdekes történelemmel rendelkezik. „Tanah Lot” Bali egyik legvonzóbb helyszíne. Itt két templom is található hatalmas sziklák tetején. Az egyik egy tengerbe nyúló szikla tetején áll, amely a tengert védő istenek dicsőítésének helyszíne, a másik egy meredek szikla tetején—hasonlóan az Uluwatu Templomhoz.

 “Ulun Danu Templom & Bratan

ulun danu tmple
Az Ulun Danu Beratan Templom nevét a Beratan tóról kapta, ahol építették. A „danau” indonéz szó jelentése „tó”.  A Beratan tó neve elválaszthatatlan a Beratan hegytől, amely a termékenység és jólét istenét képviseli, aki a jólétet biztosítja az életben és a közösségben. Az „Ulun” név a Hulu szóból származik, amely azt jelenti fő vagy erő és ebben az esetben, az Ulun Danu Beratan esetében a Beratan tó erejét jelenti, ami Danu istenségtől ered.


 “Candi Kuning Hagyományos Vásár


fruits
Candi Kuning is a legészakibb falu Baturitiben, Tabanan körzetben. Ezt a templomot földművelők házai veszik körül, mert a Beratan tó vize a rizstermelő földművesek vízforrása. A hűvös időjárás ennek a lenyűgöző látványú tónak az egyik kellemes oldala, míg a vásáron élvezheti az agrárkultúra termékeit, és a helyi kézművesek munkáit. “Taman Ayun Templom (Királyi/ Royal Templom)”


templeTaman Ayun-t a következőképpen is fordítják: egy csodálatos kert. Úgy tekintenek rá, mint Bali legérdekesebb templomára. 1634-ben Mengwi kiráya, I Gusti Agung Putu építette. Ezt a templomot egy széles folyó határolja, amely olykor elönti a környező rizsföldeket. Ezt a templomot a Mengwi királyság és más fontos istenek tiszteletére emelték. A “Taman Ayun Templomot” a Mengwi királyság központi templomának is tekintik.


A program végeztével visszaindulunk a szállásra.


©️ Copyright 2022 Balimagyaroknak.com -Minden jog fenntartva.

Összes oldalmegjelenítés